Cabaret Medrano

Facebook
Youtube
Instagram
English

Bio

Cabaret Medrano

Cabaret Medrano

A 2016-ban 15. születésnapját ünneplő Cabaret Medrano egy jellegzetesen budapesti zenekar, amely zenéjében és szövegeiben is ötvözi a város sokszínűségét. Stílusuk három réteg: a magyar népzene, a klezmer és a balkáni zene ötvözete, vagyis három kultúra találkozásának metszéspontjában áll.

Az együttes Verebes György vajdasági magyar festő és Kamondy Imre fővárosi költő-színész barátságából született a pesti romkocsmákkal együtt az ezredfordulón. Több daluk is szól ezekről a kultikus helyekről (pl. Szimpla Kert – Casablanca).

Legutóbbi lemezük megjelenése óta egyre több felkérést kapnak: játszottak többek között a Művészetek Palotájában, a Nemzeti Múzeum kertjében a Múzeumok Majálisán, az erdélyi Héttorony Fesztiválon, 2016-ban Lengyelországban turnéztak, 2017-ben pedig Erdélyben és egy nyugat-európai turnén jártak.

Zenéjükben sok az improvizatív elem, ezért minden koncert egyedi és megismételhetetlen. Szívesen játszanak együtt vendégzenészekkel is (pl. Gáspár Kálmán cimbalmossal vagy egyszer egy komplett szerb etno-jazz együttessel).

Szövegeik sok rokonságot mutatnak ismert kelet-európai írók (Hrabal, Mrożek) világával, akik szintén a kisemberek hétköznapjairól mesélnek.

Legújabb, más műfajokat is bevonó műsorukat, a „Bohém világ” című darabot 2016 nyarán a Bábel Sound Fesztiválon mutatták be Szalóki Ági és két kitűnő színész, Tóth József és Krausz Gábor közreműködésével. 2019-ben pedig a Petőfi Irodalmi Múzeumban debütált az Ady emlékévre készült műsoruk, amit utána országszerte több helyszínen bemutattak.

 

Rólunk írták

„A Cabaret Medrano zenéje, ez a minden hangulatot desztilláló akusztikus esszencia kifejezi a csontokba hatoló közép-európai világot.”
(Domonkos – Hangszer és Zene)

„A nagyvárosi élet cirkuszát elevenítik meg csodálatraméltó vehemenciával és részletességgel.”
(Rácz Mihály – Lángoló Gitárok)

„Olyan tökéletes ritmussal és érzékkel, valamint zenei és zenélni tudással keverik az egyes műfajokat és motívumokat, hogy az ember szinte egy filmben vagy színdarabban érzi magát a koncertjeiken.”
(mmi – Koncert.hu)


A zenekar tagjai:

 

Korábbi tagok, vendégek:

  • Tamás Áron: klarinét, szaxofon, vokál (2016–2018)
  • Verebes György: zongora, ének, zeneszerzés (2001–2017)
  • Dudás Zsombor: dob (2001–2007)
  • Darvas Benedek: hegedű, trombita, melodika, zongora, ének (2001–2007)
  • Darvas Kristóf: zongora, harmonika
  • Rontó Lili: szaxofon
  • Grénus Tímea: klarinét (2013–2015)
  • Nemes Janó: fuvola, szaxofon, ének
  • Porteleki Áron: dob
  • Pfeiler Ferenc: dob